Силният пол също си има своите слабости – например тайни тревоги, които понякога ескалират до паника. Ето най-често срещаните страхове, които преследват мъжете.

10. Че другите ще научат от какво се страхуват

В различни анкети едва 15–17% от мъжете признават, че по принцип имат страхове. Но, това не означава, че останалите не се боят от нищо.

9. Че ще покажат слабост

В процеса на еволюция оцелява по-силният, учили са ни в училище. Но това го знаят дори и двойкаджиите, които бягат от час. Да покажеш слабост е срамно, независимо от какво е предизвикана.

8. Да не изглеждат глупави

На жените, особено красивите им е позволено да не са гении в интелекта, гласи един от наложилите се стереотипи. А мъжът, точно обратното – длъжен е да проявява винаги ум и компетентност, не може просто така нещо да не знае (което, пък също е вреден стереотип).

7. Че винаги ще бъдат бедни

Този страх има много тълкувания и варианти: че няма да направиш кариера, че няма да си успешен, че няма да можеш да издържаш семейството си, че ще изгубиш бизнеса си … Как да не те е страх, наистина! Но, в крайна сметка,всичко това е в твои ръце.

6. Че ще оплешивеят

Проблемът, разбира се, не е в косата. Красотата, тоест сексуалната привлекателност си отива с нея. Или, все пак не? Може да се обръснеш гола глава и пак да си останеш привлекателен. Нима проблемът е в косата?!

5. Че ще се наложи да дадат колата си на своята половинка

Дреболия, ще кажете? Зависи доколко мъжът се чувства собственик. Тези,които имат хипетрофирало чувство за собственост, наистина изпадат в ужас от подобна възможност. Просто едни пазят ревностно свободите си, други – жилищната площ, а трети – колата, даже и да е стара и очукана.

4. Че трябва да жертват навиците си в името на отношения

Преведено, за мъжа това означава да се ограничи в нещо или пък да се лиши от нещо. Може и да си задава мислено въпроса: „И в името на какво?”, „А защо тя ме командва?”… Но, за мнозина фактът си остава факт:с времето жената надделява и започва да управлява – главно чрез ултиматуми и забрани. И тогава мъжете, които все още не са обвързани или пък в семейството им все още всичко е наред, започват да чувстват студена пот по гърба си: ами ако и с тях стане така?

3. Че любимата ще узнае малките забежки

Не става дума дори за невинен флирт или нещо по-съществено. Никак не са малко мъжете, които се страхуват, че благоверната им ще узнае за непланиран харч (списъкът е голям: от въдица до вертолет), или че в уикенда, когато той е отскочил до вилата, така и не е поправил оградата, въпреки, че тя му е поръчала 10 пъти, но затова пък е гледал мач със съседа.

2. Че ги сравняват с някой друг в леглого

Може даже и да не знаеш имало ли е други. А ако е имало, то, кога? До сватбата, преди 20 години?.. По-добре ли е или по-зле? А вчера? А в събота, когато всичко стана прекалено бързо? А в оная сряда миналия месец, когато пък въобще не се получи?.. Няма съмнение, страхове, свързани със секса има всеки, дори и най-силния мъж.

1. Че ще се наложи да идат на лекар

Известни са стотици хиляди случаи, в които мъже не са пристъпили прага на лекарски кабинет нито веднъж през целия си съзнателен живот. Лекарят – това е нещо непознато, като светкавицата за древния човек. А всичко непознато е страшно.

Мениджър Нюз