Всеки човек обича своята майка и вероятно харесва да прекарва време с нея. Особено когато се превърне в баба за децата ви. Някои обаче не са толкова привързани към родителите си и дори ги избягват, когато е възможно.

Ако сте отворили статията обаче, вероятно сте от хората, които обичат своята майка (и татко) и биха искали да я запазят колкото се може по-дълго на този свят.

Най-сетне науката има какво да каже по въпроса: всичко, което трябва да направите, е да прекарвате време с нея в приятни разговори и занимания.

Според Калифорнийския университет в Сан Франциско самотата играе ключова роля за здравословното състояние на човека, включително за времето на смъртта. Изследването включва 1600 души на възраст над 71 години. Установява се, че самотата е по-честа причина за смърт в сравнение с общото здравословно състояние – близо 23% от самотните участници умират в рамките на 6 години от началото на изследването.

Социалният работник Барбара Московиц споделя, че същността на живота е споделянето, общуването с друго човешко същество – това ни носи радост, кара ни да се чувстваме ценни и нужни, осмисля съществуването ни.

Затова канете от време на време възрастните си роднини на вечеря или ги навестявайте понякога. За вас това е малка част от времето ви, за тях – може би година от живота им.

Хората казват, че сме млади, докато имаме родители. Запазете ги възможно по-дълго до себе си и не забравяйте да им напомняте, че ги обичате.

Цветелина Велчева по материали от didyouknowfacts.com