Чувствените целувки се смятат за възможно най-голямата близост между двама души, дори повече от секса. Но за да изпитате това неповторимо усещане, непременно трябва да избягвате някои неща. Сега това дори е научно доказано. Его кои са 6-те табута при целуване:

1. Да пиете алкохол преди това

Искате просто да си вдъхнете малко кураж? Макар да е разбираемо, не е препоръчително. Партньорът ви за целуване ще подуши дъха ви и – още по-лошо - ще го вкуси. Доста гнусно, затова никакъв алкохол преди целувки.

2. Да си накланяте главата наляво

Според проучванията две трети от всички хора си накланят главата надясно, докато се целуват. И това не е случайно. Ако си наклоните главата наляво, съществува риск да си сблъскате челата. Колко неловко…

3. Да се страхувате от червило

Червило и целувки? Много жени си мислят, че не бива да си червят устните, преди да се целуват. А всъщност е съвсем подходящо. Според проучване от 2017 г. е по-вероятно мъжът да пожелае да ви целуне, ако носите червило. Изглежда господата не се притесняват да отнесат малко боя по устата и зъбите…

4. Да ви мирише устата

Хапнали сте за обяд паста алиолио? Възможно е обаче по-късно това да си проличи. Тревога! Чесънът може да развали цялото удоволствие. Ето защо е най-добре да си носите дъвка в джоба, или, ако е възможно, да си измиете още веднъж зъбите.

5. Устните ви да са прекалено стегнати

Окей, не е нужно да си завирате езика в гърлото й. Обаче: френската целувка е възбуждаща и от научна гледна точка крие предимство. А именно слюнката съдържа тестостерон, поради което мъжете обожават целувките с език.