Ако попитате бабите, те ще ви дадат категоричен отговор. И ще добавят още дебел шал, който задължително да минава през устата на детето. Майките обаче се колебаят.

Дали наистина шапката е толкова необходима в студеното време и как да накарат детето да я носи, ако то се съпротивлява по всички възможни начини?

Защо е важна

В случая бабите са абсолютно прави. През зимата шапката е действително важна, тъй като предпазва главата на малчугана от студа. Тя обаче е полезна и през останалите месеци, тъй като го защитава от различни сезонни неприятности: слънцето през лятото и поривите на вятъра през пролетта и есента. Заедно с шала и ръкавиците, тя е абсолютно задължителен аксесоар, който не трябва да пропускате, когато обличате детето за излизане навън.

И трите допълнения предотвратяват загубата на топлината, която тялото произвежда. Доказано е, че 30% от топлинната загуба се случва именно поради лошо подбрани дрехи и липса на точно тези аксесоари. Освен това са сигурна бариера срещу студа, някои инфекции (на ушите например) и неблагоприятните атмосферни условия.

Как да накарате детето да носи шапка

Просто я превърнете от полезен в моден или забавен аксесоар, който веднага ще спечели вниманието му. Освен това е важно да бъде от материя, която не боцка и не дразни, тъй като това е нещо, което създава дискомфорт и на възрастните, а какво остава за малко дете.

Моделите, които имат уши, плитки, помпони, забавни апликации или такива с любими анимационни герои, със сигурност ще спечелят детето и ще направят обличането далеч по-лесно. Малчуганите много харесват и шапки във формата на животни, тъй като им напомнят на маскарад, отколкото на част от дрехите.

При тийнейджърите шапките задължително трябва да са модерни, за да бъдат удостоени с нужното внимание и носени. Те обаче могат да бъдат и отличителен белег на стила им. Това определено ще им допадне, така че не пропускайте да им подхвърлите и тази идея.

Новите родители