Влюбени сте и горите от нетърпение да разберете дали мъжът на мечтите ви е също толкова луд по вас? Тогава обърнете внимание как държи ръката ви, защото това е показателно за чувствата му. Поведенческият изследовател и треньор по езика на тялото Ванеса ван Едуардс разкрива за портала Elite Daily какво издава за любовта му към вас начинът, по който държи ръката ви:

Пръстите ви се докосват едва забележимо

В първия момент звучи не особено романтично и дори леко неангажиращо, но според Ван Едуардс представлява красив жест от страна на партньора ви. Това важи най-вече за обществени места, когато например сте в компанията на приятели и би било малко странно, ако сте залепени като репеи един за друг. Като докосва леко пръстите ви, той сигнализира: „Ти си моя и се гордея с това“.

От време навреме улавя ръката ви между дланите си

Доказано е научно, че колкото повече се докосваме, толкова повече окситоцин отделят телата ни. Според Ван Едуардс този „хормон на любовта и прегръдката“ означава „красиво и топло чувство за защитеност“. Държането за ръце е първата стъпка към изграждане на по-дълбока връзка с друг човек. И колкото по-често партньорът ви иска да ви държи ръката, толкова по-добре. Той търси телесния ви контакт и иска да е колкото може по-близо до вас. Можете да сте сигурни, че много ви обича.

Докато вървите един до друг, леко докосва ръката ви

Ако двамата сте само приятели, това не означава непременно нещо. Случайното докосване по-скоро е признак на приятелско чувство, а не интимен жест. В това няма нищо лошо, но ако сте на среща, от която очаквате нещо повече, имате основание за безпокойство. Защото той очевидно ви е причислил към графата приятели.

Стиска силно ръката ви

Мъж, който стиска силно ръката ви, се стреми да подчертае надмощието си. Според Ван Едуардс това се отнася най-вече за началото на дадена връзка. Ако той стиска прекалено силно ръката ви, дори рискувайки да я смаже, - сякаш казва: „Аз контролирам нещата и решавам какво ще се случва занапред!“. Тогава може да не се съмнявате кой се кани да командва парада.

Държи ръката ви хлабаво

Отстрани изглежда като демонстрация на обич и привързаност, но вие не го усещате така. С това човекът до вас иска да покаже пред обществото, че му принадлежите. Но дори дланите ви да не са супер плътно допрени, все пак това е „много мил жест“, смята Ван Едуардс.

Пръстите ви са тясно преплетени

Хормонът на любовта ликува. Освободеният окситоцин се грижи за по-дълбоката връзка помежду ви. Колкото по-често партньорът иска да държи ръката ви, толкова по-голяма близост търси с вас. Държи ръката ви възможно най-интимно. Намеренията му наистина са сериозни. Поздравления!