Мислите си, че водите нелек живот? Поне в случаите, когато се чувствате нещастни, може да се разплачете. Някои хора се обриват, когато ронят сълзи, тъй като са алергични към водата в тях.

В дни, които се чувствате стресирани, може да излезете и да се разходите из дъжда, дори под него, без чадър. Това обаче е абсолютно невъзможно за хората, страдащи от aquageic urticaria. Т.нар. алергия към вода. Някои сравнително щастливи души се обриват само тогава, когато тя е студена. Повечето обаче са алергични към всякаква вода.

На пръв поглед изглежда така, сякаш това заболяване би могло да убие човек. Все пак – всички се нуждаем от вода, за да живеем. Изглежда обаче алергичната реакция не се задейства в случаите, когато тези хора я пият. Тя се появява само тогава, когато водата попадне върху кожата. Без значение дали става дума за сълзи, пот или слюнка. Всяка външна течност, която се състои предимно от вода, може да предизвика алергична реакция.

Малката степен на алергия към вода довежда до сърбящи обриви, появяващи се за няколко минути. Само след 1 минута излагане на вода, хората с по-висока степен на алергия получават червени и болезнени обриви и ужасно силно главоболие. Те се къпят колкото се може по-малко и се стараят да прекарват минимално време в условия, които могат да ги накарат да се изпотят. Една жена, страдаща от тази алергия, казва, че пие предимно диетична Кока-Кола, тъй като тя наранява устните и кожата ѝ най-малко.