Докато расте, детето е в плен на много стереотипи и митове за това как трябва да се развива и възпитава, за да стане здрав, силен, интелигентен мъж. Но някои утвърдени през годините „правила“ нямат достатъчно аргументи. Ето кои са те, според detstrana.ru:

Момчетата не плачат

Много разпространено убеждение – ако имате син, сигурно сте чували това милион пъти, докато той порасне – от собствените си родители, от съседките, от учителките в детската, от съучениците му и от непознати лели в магазина, които смятат за свой дълг да си врат носа навсякъде, дори в грижите за вашето дете.

Известно е, че мъжете по принцип не демонстрират толкова явно емоциите си, колкото жените. Дори някои от тях се опитват да ги потискат, за да изглеждат по-мъжествени в очите на околните.

Възпитавайки малкото момче, опитайте да си отговорите на въпроса какво друго, освен отсъствието на сълзи, характеризира „съвременния мъж“ и се стремете да развиете ценните му качества.

Освен това, както знаем много добре, мъжът, способен да съпреживява, се цени много.

Момчетата трябва да са силни

С това мото хиляди момчета тренират борба, сумо, бокс и прочие „мъжки“ спортове. Но колко от тях действително искат да се занимават точно с тях, а не с конна езда да речем, или със спортна гимнастика, или пък с рисуване, музика, творческо писане?

Вижте целия текст на страниците на Новите родители.