Маргаринът може да ни направи по-агресивни
Съединенията, известни като „трансмастни киселини“, които се срещат в големи количества в маргарина и в други бързи храни, водят до агресивност и раздразнителност, е установило изследване.
В него са участвали 945 души с различни режими на хранене. Резултатите показали, че хората, които приемат големи количества от въпросните киселини, са по-агресивни. Учените предупреждават, че в училищата и затворите хранителното меню трябва да се промени, за да се избегнат подобни последствия.
Д-р Беатрис Голомб – професор в Калифорнийския университет и ръководител на изследването, потвърждава тези изводи за вредното въздействие на трансмастните киселини.
До този момент беше известно, че тези съединения могат до доведат до проблеми с нивото на холестерола, инсулиновата резистентност, окислението, възпаления и сърдечни заболявания.