Любовта от пръв поглед не е мит, а реалност, установиха британски психолози, и подчертаха, че тя е характерна предимно за мъжете. „На мъжете често е достатъчен един поглед, за да се влюбят, но на жените за това им е нужно повече време. Когато изграждат нови отношения, дамите не бързат с изводите​“, пише letidor.ru, цитирайки учените.

Те са съвсем конкретни - заявяват, че жените хвърлят по шест погледа, преди да се уверяват дали този или онзи мъж им подхожда. 

Първото, на което обръщат внимание в хода на запознанството, са чертите на лицето и най-вече - очите на мъжа. После проверяват дали той носи венчална халка. След това жените се вглеждат в обувките, дрехите, осанката и общото телосложение, и в това как мъжът се представя цялостно.

За да отчетат тази информация, са им нужни 45 секунди. И чак след анализа на всички изброени фактори жените вземат решение дали ще си имат работа с този човек, или ще търсят друг.

Публикувано от Новите родители. Още за любовта, семейството и предизвикателствата на съвременното родителство ще откриете ТУК.