Изпитва ли същото като мен? Ако откриете тези 5 признака у него, за съжаление отговорът най-вероятно е „не“.

Става ли дума за любов, шестото чувство обикновено ни подсказва вярното решение. Но ако сме влюбени до уши, пърхането на пеперудите в стомаха може да заглуши вътрешния ни глас. Ако искате да проверите дали чувствата ви са споделени, обърнете внимание на някои дребни знаци. Защото колкото и да сте влюбени, не бива да пренебрегвате така наречените „червени лампички“, тоест предупредителни сигнали. Ако се държи по някой от изброените по-долу начини, ударете спирачки навреме и се запитайте дали намеренията му наистина са сериозни.

1. Не обича да говори за чувствата си

Сега сигурно ще попитате: „Че кой мъж обича да говори за чувствата си?“ Така е, по правило мъжете често се нуждаят от повече време, докато изразят емоциите си с думи. Но ако все пак ви се струва, че той последователно и умишлено заобикаля темата „Отношения“, бъдете нащрек. При изречения като „Не знам точно какво изпитвам“ в главата ви трябва да зазвънят алармени камбанки!

 2. Опитва се да ви промени

Честността – включително в началото на връзката – е изключително важна. Затова, ако понякога ви критикува (конструктивно!), не бива веднага да си правите (погрешни) изводи. Но старае ли се да промени основни неща във вас или оплаква ли се постоянно от характера ви, трябва да се замислите. Та нали когато сте се запознали, той ви е харесал такава, каквато сте!

3. Животът му е забулен в тайна

Разбира се, не е задължително да сте посветени във всеки детайл от живота му. Но ако дори след няколкомесечна връзка не ви е запознал с нито един човек от обкръжението си, не е изключено да крие нещо. Заговорете го открито на тази тема и по реакцията му ще разберете дали подозренията ви са основателни.

4. Винаги вие правите първата крачка

Всеки ден първа му изпращате традиционния поздрав  „Добро утро“ по Viber, от вас излиза и инициативата за следващата ви среща. Няма нищо лошо в това жената да прави първата стъпка, но ако това се превърне в навик, във връзката ви определено нещо куца. Дали просто е свикнал винаги вие да сте „първата“, или просто не е достатъчно заинтересован? Проверете какво ще стане, ако „забравите“ да му пожелаете „добро утро“ и ще си отговорите сама на този въпрос.

5. От вас излиза инициативата за близост

Физическата близост в една връзка е от огромно значение. И не става дума за секс, а за „дреболии“ като целувки, държане на ръце или нежни докосвания. Ако се налага винаги вие да започвате тези милувки, не е зле да се запитате дали и той има същите намерения като вас.