Преди това се смятах за единствения авторитет в отглеждането на деца и осъждах другите родители. Дори обвинявах собствената си майка, че се отказа след месец опити да кърми и е преминала на адаптирано мляко. Просто не можех да разбера и се дразнех  от мързеливите майки, които не кърмят децата си и предпочитат да използват памперси, вместо пелени.

Струваше ми се, че знам всичко за правилното отглеждане на деца.

С тези откровения започва изповедта на Елизабет Бродбент, майка на 3 деца и блогър.

Бях непоносима

Не че здравето ми пострада от това, че майка ми ме е хранила с адаптирано мляко. Бях страшно ядосана на всички тези майки. Все пак бях бременна и си мислех, че знам всичко за възпитанието и развитието.

Тогава родих и ми се стори, че определено съм по-добра от другите във всичко, свързано с майчинството.

Гледах с презрение на онези, които влачеха деца из супермаркета в столче или кошница за кола.

Гордо ходех, носейки бебето си в слинг - толкова е удобно! Ръцете ми винаги бяха свободни, можех да целуна главата му по всяко време, наслаждавайки се на всяка минута интимност.

И не дай си Боже някой да сложи столчето в количката за пазар на супермаркета. О, боже, не! Опасно е! И не е хигиенично! 

Винаги съм считала за свой дълг да кажа, че това не е подходящото място за едно бебе!

Докато раздавах непоискани съвети навред, не спрях да кърмя моя ангел.

Да, бях непоносим. Знам.

Когато заговорих за кърменето, ясно знаех защо е толкова важно. Мога да изнеса цяла лекция за ползите от майчиното мляко или да препоръчам всякакви удобни пози за кърмене.

Вашето бебе не засуква правилно? Затова отидете на лекар и му отрежете френулума.

Не можете да изцеждате кърмата? Лесно е, просто трябва да се постараете повече. Имах много мляко и си мислех, че всяка жена има в изобилие. И ако нещо не е наред, просто това означава, че е мързелива или просто трябва да смени помпата си за кърма.

Отпуснете се, включете спокойна музика, запалете ароматна лампа и лактацията ще се подобри от само себе си.

Сигурно някой е искал да ме удари с нещо тежко

Бях голяма привърженичка на тензухените пелени. Знаех, че са екологични, не вредят на околната среда, както и че не използват химични пълнители, които засягат репродуктивните органи на детето.

Ненавиждах памперсите. Бях сигурна, че детето ми ще ми е благодарно - защото като порасне, сперматозоидите му непременно ще са жизнени, за разлика от тези, чиито тестиси са тънели в отровна синтетика.

Накратко, след всичко това родих още две деца. И знаете ли какво стана? Започна адът на борбата със себе си.