В свят, в който гравитацията на Земята е нарушена, всички хора с тегло под 120 кг отлитат в небето. Тежащият само 60 кг Константин не може да напусне малкия панелен апартамент, в който живее с баща си Атанас. Оставен на милостта на колебанията в домашния гравитационен нормализатор, младежът прекарва дните си, наблюдавайки света навън през прозореца. Един ден в съседен апартамент се нанася красива пълничка стюардеса, която ще промени живота му напълно.

В ролите: Ованес Торосян, Петьо Цеков, Кети Райкова, Ана Топалова, Давид Торосян, Иван Матев, Цветомира Даскалова, Силва Петрова, Людмила Даскалова

„Как да надебелеем здравословно“ е режисьорският дебют на Кеворк Асланян, който е завършил „Филмов и телевизионен монтаж“ в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов” и режисура в Лондонската филмова академия. Той е добре известен с работата си по монтажа по някои от най-известните нови български филми – „Дзифт“ (2008), “Стъпки в пясъка” (2009), “Подслон” (2010).

Кеворк Асланян, снимка: личен архив

След над година живот и близо 50 фестивала зад гърба си, филмът получава своята онлайн премиера в един от най-големите канали в света – Nowness.

Гледайте го.