Гърция е на една ръка разстояние и неслучайно южната ни съседка е любима дестинация за море на много българи. Особено на семейства с деца. Причините? Кристално чисто море, разнообразни плажове, безкрайно много варианти за почивка, вкусна храна и спокойствие са само част от мотивите на родителите, когато решат да поемат в тази посока с малчуганите.

Какво обаче трябва да знаем, ако за първи път решим да посетим Гърция с децата? С какъв тип почивка да започнем и кои са най-удобните от логистична гледна точка места, подходящи за деца? Как да избегнем туристическите капани и как да реагираме, ако се убодем на морски таралеж или отровна риба?

И още: как да подготвим детето за пътуане с ферибот, защо понякога компромисите са добро решение и кои острови са много подходящи за малчугани?

По всички тези въпроси колегите от „Новите родители“ разговарят с журналиста Анита Димитрова, автор на книгата „Гръцко синьо - Не съвсем пътеводител", която се превърна в истински бестселър, и на нейното продължение „Гръцко синьо - Пътеводител в близкото и непознтото".

Приятно слушане!