40-те години е възрастта за обобщаване на някои резултати, когато много от нас вече успяват да създадат семейство, да се оженят и разведат, да изградят кариера и да получат известна стабилност (или не).

И въпросът какво трябва да има една жена до тази възраст става много важен (особено според мнението на мъжете).

Разбира се, ако вземем предвид материалните неща, всяка жена на 40+ би оценила, ако има собствена жилищна площ, успешен бизнес и приличен доход, да може да се погрижи напълно за себе си. Но също така е важно „какво има отвътре?“ Нека обсъдим всичко това заедно.

Какво трябва да има една жена до 40 години?

1. Увереност;

„Никой не се ражда напълно оформен: трябва да измине дълъг път, преди да станеш себе си.“

Това означава да приемете своите силни и слаби страни, да се обичате такива, каквито сте. Разбира се, ако имате много килограми наднормено тегло, не е нужно да се притеснявате за позитивизма на тялото – ако ви притеснява, проблемът трябва да бъде решен.

Уверената жена не губи енергия, за да оправдае действията си, тя върви по своя път, без да обръща внимание на чуждото осъждане. Увереността е това, което позволява на жената да гледа на света с ясен поглед. Тук не става въпрос само за професионални способности, но и за вътрешна увереност във вашата стойност като личност.

2. Способността да казва „не“;

Да се научите да отстоявате границите си и да не се страхувате да казвате „не“, когато е необходимо, е важно умение за психологическа устойчивост. До 40-годишна възраст жената трябва да разбере, че нейното време и енергия са ограничени, така че приоритетите са жизненоважни.

3. Независимост от мнението на другите;

„Тези, които ви критикуват, всъщност говорят само за себе си, а не за вас.“

До зряла възраст адекватна жена със здрава психика придобива независимост от външни мнения и критика. Спира да се тревожи за това „какво ще си помислят хората“ и се научава да живее в съответствие със собствените си ценности и вярвания.

Важно е да осъзнаете, че собственото ви щастие не трябва да зависи от това, какво мислят за вас другите. До 40-годишна възраст жената трябва да е уверена в себе си и решенията си, независимо от мнението на околните, понякога дори да са най-близките.

4. Финансова независимост;

Както е казал Хенри Форд, „Парите са свобода и независимост“.

Все пак няма как да не засегнем темата за материалните неща – това е светът, в който живеем. Разбира се, финансовото благополучие позволява на жената да се чувства свободна и спокойна за бъдещето си, независимо, какво се случва. Забелязали ли сте, че много жени в нашата страна имат собствено жилище, за разлика от мъжете, които могат да наемат жилище през целия си живот? (не вземаме предвид тези, които все още живеят с майка си след 25 години).