Когато се налага да сте 3-4 часа с детето навън, няма как да не възникнат пожарни ситуации. Не ги степенувам по важност, само изброявам: мокри гащи, панталон, чорапи, обувки... и каквото се сетите още - мокра тениска, внезапни пристъпи на вълчи глад, спешна нужда от играчка, кърпи – сухи, мокри ...

И, ако списъкът ви натъжава, си спомнете филма „Един прекрасен ден“. Мишел Пфайфър е самотна майка и амбициозен архитект, която отглежда детето си, но трябва да прави и кариера. Джордж Клуни - „неделен баща“, находчив репортер, внезапно получава дъщеря си за отглеждане, когато бившата му съпруга, решава да пътува на някъде с новото си гадже.

Спомняте си как Прайфър жонглира с аквариум с рибки в ръка, тичайки по улицата с  хлапето, за да се класира за всички важни събития в живота му.

А когато се налага да остави малката Мелани за 2-3 часа в детски център, успява с наличното в дамската си чанта да направи два карнавални костюма за Супермен и неговата приятелка – с тиксо, алуминиево фолио, панделка, фиби, лепило за макет, шалче ...

И така във вашата „вълшебна“ чанта за всеки ден сложете:

1. Шише с вода. Вярно е, че може да купите от всеки павилион, но ще е от хладилника или няма да намерите веднага, когато ви трябва. В този случай вероятно ще сте принудени да купите подсладена, газирана напитка с неясен състав – консерванти, оцветители и добавки.

2. Памперс (гащи, ако детето е по-голямо). Опитните майки обикновено не го забравят. Добавете обаче и резервен панталон и чорапки, които също може да се наложи да смените, както и тениска, която ще ви спаси, ако хлапето се изпоти или измърля.