Коледа е празник, за който по презумпция се правят много разходи. От една страна са пътуванията, от друга - купуването на подаръци за семейство и приятели, покупките за коледната трапеза и т.н. Не всяка година можем да успеем да заделим достатъчно пари от предишните месеци, за да покрием нарасналите ни разходи декември. Ако сте се чудили как повечето хора успяват, то ще ви кажем тайната - с помощта на изгодни бързи кредити от фирми като Microcredit. Те осигуряват финансиране с лесни пари посредством бърза и адекватна процедура. Има разбира се и много работодатели, които дават коледни бонуси или 13 заплата на своите служители, но това е по-скоро изключение, а не правило във всеобщата картина.

Разумно ли е да кандидатстваме за бърз кредит по Коледа?

На практика, за да празнувате без да се притеснявате е необходимо да разполагате със средства преди самия празник. Много хора чакат последния момент преди да кандидатстват за кредит и си докарват допълнително стрес. Истината е, че едно одобрение за бърз кредит отнема часове, но въпреки това не е редно да го оставите за последния момент. Ако сте готови с парите поне 2 седмици по-рано, то тогава ще можете спокойно да си купите всичко необходимо, да подготвите нещата за евентуалното ви пътуване, да покриете ежедневните разходи и тн. Не са малко и хората, които изпитват финансови затруднения зимните месеци с покриването на комуналните сметки като ток, вода и т.н.

Снимка: Saleng888 / Shutterstock

Какъв бърз кредит е най-подходящ?

Има няколко варианта, от които човек може да избира, когато кандидатства за бърз кредит. Самата форма за кандидатстване е така направена, че трябва да избере вида на кредита и спрямо него да пусне формата. Фирмите за бързи кредити са наясно, че коледните и новогодишните празници са тежко време, в което много хора не успяват да си посрещнат разходите адекватно и заради това офертите за кредитиране са съобразени с търсенето. Те са с по-добри условия, не са натоварващи излишно бюджета на домакинството и могат да бъдат точно помощта, от която хората имат нужда.

Съществуват два типа кредити, които най-често се търсят по време на празниците. Първият са кредитите до заплата, които са малки суми, трябващи да се върнат в срок от един месец. Другият тип кредити е този, който е на вноски и е за по-големи суми, които се изплащат на част в продължение на няколко месеца. И двете опции са съобразени с настоящата икономика в страната и вноските, които трябва да се изплащат не са твърде големи.

Колко пари ще са ни необходими за Коледа

Сумата на разходите ви по време на празничните почивни дни много зависи от това къде ще прекарате празниците. На първо място, ако планирате пътуване, то със сигурност ще ви трябва една стабилна сума, която да ви покрие транспорта, нощувките, подаръци за близките, разходи по време на пътуването и да ви останат и някакви резервни пари, за всеки случай.

В случай че не планирате да пътувате, а вие ще посрещате гости, то тогава бюджетът ви трябва да предвиди пазаруването, украсата в дома ви, подаръци за близките и естествено една резервна сума, която да ви даде спокойствието, че държите нещата под контрол.

Всичко това трябва да го премислите внимателно още преди да кандидатствате за определена сума. Само така ще кандидатствате за достатъчно голяма сума, която да успее да задоволи всичките ви нужди.

Може би най-голямото ви перо са транспортът и подаръците, така че тях е най-добре да ги пресметнете отначало. Има редица разпродажби, които да ви помогнат и да изберете красиви подаръци на ниска цена. Като цяло винаги е по-добре да планирате предварително, когато разполагате с ограничен бюджет. Само така ще контролирате какво харчите и няма да правите излишни разходи. Както знаете това може да е огромен проблем днешно време.

Подробна информация относно процедурата за онлайн кредитиране може да видите тук.