Не само „на вкус и на цвет“, ами и според температурните предпочитания всички сме различни. Някои са зиморничави, други обичат да моржуват. Въпреки това специалисти са определили какви са идеалните температури за всеки дом. Например за дневната се препоръчва температура между 20 и 23 °С, за кухнята – 18 – 19, 17 – 20  за спалнята, 16 – 19 за банята.

Ето какви са средните температури в домовете на различни страни през зимата според Bright Side.

Великобритания - 15 °С

Хората, които са прекарали известно време на Острова, разказват невероятни истории за ледено студените къщи във Великобритания, за двете отделни кранчета за студена и топла вода, за традиционните горещи камъни, които служат за затопляне на леглото и прочее. Повечето от тези истории са верни, защото британците не се страхуват от студа и предпочитат да пестят пари. Домовете се отопляват с газови нагреватели, които работят ефективно и с по-ниски сметки за комунални услуги. Средната температура в хола е 15 °С. В банята е 10 °С.

Франция - 17 °С

Във Франция, както и в Обединеното кралство, повечето къщи имат собствено централно отопление. За тези, които живеят в жилищни блокове, когато стане студено навън, се включва отоплението за цялата сграда, а то не е никак евтино. 

Япония - 10 °С

Въпреки студените зими с температури, които могат да достигнат под нулата, в Япония няма централно отопление. Ето защо, когато дойде студът, японците нагласят климатиците и вадят от килерите: печки, радиатори, електрически килими, електрически одеяла, и по-важното - kotatsu (японска нагревателна маса).