Да, има и подобна класация, разделящи двойките с деца именно в групи, съответстващи на четирите сезона.

Оказва се, че много родители си приличат по начина на възпитание, отношение не само към децата, а и към дома и свободното време.

Именно на тази основа, са стъпили италиански психолози, разпределяйки семействата като пролет, лято, есен и зима.

И така – към коя двойка родители принадлежите?

Родители Пролет

Те са весели, оптимистични, не крият любовта си един към друг и може да ги видите да вървят ръка за ръка след децата си.

Освен това са готови да тичат по поляните заедно с малчуганите, да пускат хвърчила и да газят в локвите, без да се замислят дали ще си изцапат дрехите.

Този тип родители обичат и често прегръщат децата си – без да има конкретна причина.

Харесват природата и прекарват всяка свободна минута на открито.

Уважават се взаимно, търпеливи са и умеят да изслушват другите.

Детето им е плод на любовта им, но не се е появило случайно, а е плод на тяхното решение и преценка, че е настъпил моментът да станат родители.

След като то се роди обаче реагират по различен начин на неговите нужди.

За единия обикновено детето е вдъхновение, докато другият понякога ревнува от него, тъй като трябва да дели вниманието с малкото човече.

Родители Лято

В повечето случаи те са се срещнали случайно, но любовта им е пламнала толкова бързо, че още същата вечер са знаели, че са родени да бъдат заедно.

Това са двойки, които изключително много държат на своите интимни моменти и не ги загърбват, дори и след като имат деца.

Те обичат да правят неочаквани неща, да тръгват изненадващо за далечно място, да повеждат всички след себе си.

Понякога обаче това може да изглежда задушаващо за малчуганите, които просто искат да поиграят с мама и татко или да отидат заедно на кино, а не да спят в палатки под звездите някъде из планината.

Когато се роди детето, за родителите това е причина за голяма радост. Но и за промяна.

Все пак успяват така да нагласят нещата, че да се получи приличен баланс и никой у дома да не страда. Не се отказват от нищо любимо, просто си пренареждат приоритетите.

Понякога обаче и те се уморяват от всичко това и тогава за децата е голямо удоволствие да се гушнат всички на дивана и просто да гледат любим филм.