Онзи ден пуснах снимка на краката си в чисто нови гладиаторски сандали, които се връзват около глезена. И това бяха първите не-атлетични обувки, които си купувам, след като родих. И под „след като родих“, имам предвид, че оттогава мина почти година, но се чувствам така, все едно е било вчера.

Та, сандалите ми са сладки, евтини, удобни и, разбира се – поръчани са онлайн. Затова не можах да се сдържа и ги споделих с моите пет последователи в Instagram.

Минути след поста получих съобщение от най-добрата ми приятелка: „ВЕДНАГА ОТИДИ НА ПЕДИКЮР“, гласеше то. И когато отново погледнах снимката, осъзнах всъщност колко права е тя. Десният ми нокът на практика беше къдрав като балетна пачка, а левият бе със секси, но крив ръб, с който можех да наръгам човек.

В света на невероятното изкуство на маникюра моите неполирани и неоформени нокти просто нямаше как да се впишат. Не можах (и все още не мога) да си спомня кога за последно съм била в салон за красота. Това ме накара да се замисля всъщност как грижите за външния ми вид се бяха променили, след като имам не едно, а две човешки същества, за които също трябва грижа.

Коса

Действително имаше време в историята на моето съществуване като зрял човек, в което на всеки шест седмици едни пари от банковата ми сметка отиваха за фризьор. Разсмях се, като се сетих за това сега.

С първото ми дете минаха месеци преди да помисля за кичурите в косата си. Спомням си, че намерих някаква жена в локалната си Facebook група, която да дойде в къщи и да ме боядиса, защото продължавах да кърмя на поискване 10-месечното си бебе, което не желаеше да се храни от  бутилка.

Беше трагично. Бебето пищя през цялото време, клетият стилист разля обезцветител за коса върху черните си панталони, защото се опитвах да кърмя плачещата си дъщеря под пелерината, и половината ми коса стана бяла – не руса. Говорим за бяло като на полярна мечка. Месеци по-късно успях да оправя нещата.

Така че, когато се появи бебе №2, вече две години бях с най-доброто боядисване за майки: омбре. Лесно, дълготрайно, перфектният стил за бюджета и новия ми лайфстайл. Модерно ли е още омбрето? Не съм сигурна, че ме интересува.