Докато сме на път из далечни дестинации и се намираме в атмосферата на новото място, по-скоро не искаме да се отличаваме като турист. Ако не с постоянното снимане, то поне с дрехите, които носим. Но модните тенденции варират от град на град. Това прави по-трудна задачата да подберем универсално облекло, което да ни слее със средата. 

За да избегнем неудобните модни премеждия, екипът на Business Insider е съставил кратък списък с описания на най-характерните стилове на обличане в някои градове по света. От хладните, ежедневни ансамбли на Копенхаген до шикозните, събиращи погледите дрехи из Флоренция, този списък ще ви помогне да се впишете сред околните като местен.

Амстердам, Холандия

Клиновете са неизменна част от облеклото на жените в Амстердам. Плътните клинове, които завършват на глезена, се носят под рокли, поли, и дори шорти. Добавете спортни маратонки в ярки цветове, а през зимата изберете равни обувки. За отгоре може да помислите за връхна дреха в плътен цвят с цип и качулка, а за през нощта - блейзър с дънки. Добре да се уверите също, че носите поне една водоустойчива дреха, имайки предвид непредсказуемото време.

Бейрут, Ливан

Жените се обличат с рокли или дълги туники, прави поли и ярки аксесоари. Големите, ярки шалове, блестящите гривни и неоновите чанти са начин на изразяване. На по-специални събития се носят надиплени рокли. Мъжете предпочитат да носят на работа костюми в тъмносиньо или черно, но често могат да се видят и с дизайнерски колани и мокасини.

Берлин, Германия

Берлин е безгрижен, когато става въпрос за дрескод. През лятото повечето хора излизат по шорти и джапанки. Дори и бизнес културата има тенденция да бъде свободна, така че рядко ще видите хора в костюми. През топлите месеци дамите са склонни да носят дънки със свободни блузи в бяло, бежово и цитрусови тонове. Тънко яке, или памучен блейзър, е подходящият вариант за по-хладното време. Избягвайте шортите в цвят каки, тъй като германците обикновено не носят такива бермуди. Зимите са студени и местните жители носят топли, стилни пуловери, шапки и ръкавици.

Брюксел, Белгия

Дънки там обикновено се съчетават със светли тениски през лятото и по-дебели ризи с дълъг ръкав или жилетки през зимата. Времето може драстично да се промени в един ден, така че е добре да има няколко пласта дрехи. Тъй като повечето от улиците са калдъръмени, удобните ниски обувки са за предпочитане пред токчетата. Бележка: Ако сте на посещение в публичен басейн, се очаква мъжете да носят бански, а не шорти.

Буенос Айрес, Аржентина

Стилът в Буенос Айрес е свободен. Дънките са фаворит за по-хладното време. Бежовите памучни панталони са страхотни за топлото време. Жените обикновено носят рокли или поли със сандали или еспадрили. Трябва да избягвате торбестите дрехи и шорти.

Вижте още на страниците на Мениджър Нюз.