Кой би отказал съвети и трикове, които могат да му улеснят живота? А какво остава за родителите! Майките и бащите най-добре знаят как и най-простата ситуация може да се превърне в истинско бедствие, когато са намесени мъници. Ето някои ценни съвети, които ще ви спестят доста главоболия. Ето как можете да надхитрите малчуганите:

1. Как да попречите на детето да влезе в стаята

Ако искате да ограничите достъпа на детето до стаята, можете да сложите плетено „калпаче” върху бравата, ако е с въртяща се глава. Детето няма да успее да завърти дръжката, защото ръката му ще се плъзга.

2. Как да предотвратите пързалянето с чорапи

Вземете пистолет за топло лепене и образувайте кръстчета по стъпалото. По този начин детето няма да се пързаля и ще може да тича на воля.

3. Как да намалите времето за телевизия

Съзтавете график и дайте възможност на детето да отбелязва отметнатата работа. Например:

Оправяне на леглото – 5 минути

Отсервиране на масата – 10 минути

Миене на чиниите – 15 минути

Разходка на кучето – 15 минути

Помощ за вечерята – 20 минути

Бърсане на прах – 10 минути

Поливане на цветята – 10 минути

Помощ за прането – 15 минути

Пазар – 20 минути

За да ограничите времето на детето пред телевизора, можете да създадете и таблица с дребни възнаграждения. Най-важното е дребосъците да се чувстват заети и значими.

4. Как да откажете детето от залъгалката

Ако се чудите какво да предприемете, за да отучите детето от залъгалката, пробвайте този метод - отрежете края, така че да не се създава вакуум и да не може да я използва.

5. Как да си предпазите ръката при пренасяне на бебешкия кош

Всички знаем, че дори татковците се изморяват да носят бебето в коша и по ръцете им остават неприятни червени следи. За да намалите болката и напрежението върху ръката си, можете да облечете средищната част на дръжката в мек предпазител от дунапрен или друг мек материал.

6. Как да охладите предпазните колани през лятото

Когато се излагат дълго време на слънце, предпазните колани на бебешкия кош се нагряват. Би било болезнено да ги докоснете, още повече за бебето. Затова можете периодично да ги напръсквате с вода.