Немски социолози и американски икономисти съставиха дневно разписание по минути на идеала за щастлив живот на нежната половина на човечеството. Графикът се базира на осемгодишно изследване и едно от заключенията в него, е че домашната шетня като почистване и подреждане не бива да заема повече от 47 минути дневно от времето на жената.

Специалистите обаче съветват дамите да отделят по 72 минути дневно за медитация или почивка и също толкова време – за хранене, разпределено между трите основни похапвания за деня. Колкото до приготвянето на самата храната, авторите на изследването са убедени, че щастливата жена трябва да прекарва не повече от 50 минути в кухнята на ден.

В съставеното от тях разписание е включено общуване с приятели, близки и роднини – около 188 минути на ден. Присъства и пътуването до работата, което според учените не бива да отнема повече от 30-40 минути. Специалното внимание към децата, извън онези 188 минути за близки и роднини трябва да е около 46 минути, казват още те. Но най-главното е, придържайки се към графика, всеки ден дамите да се опитват да внасят разнообразие в живота си, съветват още те.

Източник: Мениджър Нюз