Привличането между хората има своята роля. То не е просто „щастлива случайност". В привличането, което усещат двама души, се крие информация от първостепенно значение.

Важно е да знаем какво представлява привличането, за да имаме повече любов в живота си. На никого не му харесва да няма контрол. А винаги ще се усещаме извън контрол, докато не разбираме как работи любовта.

Не се тревожете, не сте загубили власт над ситуацията. Просто сте влюбени. И има причина да се чувствате толкова силно привлечени от точно определени хора. Именно това ще обсъдим сегa.

Често чувам хората да говорят за привличането, сякаш е нещо лошо. Както и че ние се притесняваме най-много от хора, към които сме силно привлечени. И разбирам защо това се превръща твърде често в притеснение: Точно тези хора изваждат на повърхността нашите вътрешни противоречия.

Вярно е, че силното привличане ни прави да се спускаме стремглаво в любовта, без да се замисляме за последиците. Но въпросът е дали това наистина е нещо лошо?

Някои хора ще кажат да. Разбира се, че ако предпочитате животът ви да бъде лесен, една такава любов не е за вас (Бележка: Това ли е по-лесният път? Аз все още се опитвам да разгадая тази загадка). Разбира се, всички искаме любовта да бъде без излишни усложнения, но не трябва да забравяме, че хората сме сложни същества. Как тогава очакваме взаимоотношенията ни да са прости?

От духовна гледна точка любовта би трябвало да бъде стремглаво препускане през неизвестното. Това не означава, че трябва да останем обвързани в отношения, които ни карат да се чувстваме нищожни или ни карат да се чувстваме зле. Говорим за любовта, която ни провокира да разгърнем своята най-добра същност. И това не е никак лесно!

Чувства като несигурност, съмнение, страх, ревност, осъждане и ненавист (всички чувства, произтичащи от Егото) могат да се появят към хората, които желаем най-много. Поради това много от нас категоризират тези изключителни отношения като „лоши" или "нездравословни". Духовно погледнато, обаче, тези отношения правят точно това, за което са предназначени - те провокират вашето Его да излезе на повърхността, така че да можете да го трансформирате.

След като си припомним, че предназначението на връзките е да ни помогнат да израснем, вече възприемаме „лошото" по много по-различен начин. Осъзнаваме, че зад всяко предизвикателство се крие урок, който ще ни помогне да заздравим връзката си.

Уроците по любов приемат много различни форми. Понякога предизвикателството е свързано с това, да напуснеш връзката, друг път – да останеш и да се борите заедно за отношенията си. А понякога урокът е свързан с това, да се научите да прощавате на парньора си или на себе си.

Да, всички ние искаме хармонични отношения, в които да усещаме безкрайно блаженство и любов. И когато не са такива, се чувстваме изгубени и ни трябва тласък, за да се върнем обратно в релси. Но да не забравяме, че това е начинът, по който растем.

Не омаловажавайте привличането, което изпитвате; помнете, че това привличане не е случайно. Тези, които ви привличат най-силно, са вашите най-добри учители по любов. Останете отворени за уроците, които те имат да ви предадат!

ИзточникГнездото