Привличането между хората има своята роля. То не е просто „щастлива случайност". В привличането, което усещат двама души, се крие информация от първостепенно значение.

Важно е да знаем какво представлява привличането, за да имаме повече любов в живота си. На никого не му харесва да няма контрол. А винаги ще се усещаме извън контрол, докато не разбираме как работи любовта.

Не се тревожете, не сте загубили власт над ситуацията. Просто сте влюбени. И има причина да се чувствате толкова силно привлечени от точно определени хора. Именно това ще обсъдим сегa.

Често чувам хората да говорят за привличането, сякаш е нещо лошо. Както и че ние се притесняваме най-много от хора, към които сме силно привлечени. И разбирам защо това се превръща твърде често в притеснение: Точно тези хора изваждат на повърхността нашите вътрешни противоречия.

Вярно е, че силното привличане ни прави да се спускаме стремглаво в любовта, без да се замисляме за последиците. Но въпросът е дали това наистина е нещо лошо?

Някои хора ще кажат да. Разбира се, че ако предпочитате животът ви да бъде лесен, една такава любов не е за вас (Бележка: Това ли е по-лесният път? Аз все още се опитвам да разгадая тази загадка). Разбира се, всички искаме любовта да бъде без излишни усложнения, но не трябва да забравяме, че хората сме сложни същества. Как тогава очакваме взаимоотношенията ни да са прости?