Пригответе си носни кърпички, защото, ако сте човешко същество с чувства, тази анимация ще ви трогне. Късометражният филм In a Heartbeat, анимиран в стил Pixar, разказва историята за разкриването на едно момче, влюбено в друго момче, по най-очарователния начин. Няма по-добър начин да се затвори устата на омразата и нетолерантността от изкуството, и този филм го доказва, като достига до всички с универсалното си и човешко послание. Любовта побеждава страха.

In a Heartbeat e създаден от студентите Бет Дейвид и Естебан Браво от Колежа по изкуства и дизайн Ринглинг като дипломна работа по компютърна анимация, но тя бързо заживява собствен живот и се превръща в много повече от учебен проект. В нея се разказва за младеж, който се опитва да се изправи лице в лице с чувствата, които изпитва към свой връстник – тема, която досега не е била засягана в анимационен филм. Очарователното сърце, което влиза в ролята на главен герой, сякаш е готово за нов талисман на Pixar. Само за четири минути филмът улавя преживяванията на безброй ЛГБТИ младежи, като им показва, че няма от какво да се страхуват.

Студентите от Флорида успяха успешно да съберат чрез платформата за споделено финансиране Kickstarter близо пет пъти колкото първоначалните очаквани разходи за продуциране на филма и упоритият им труд се отплаща. За три дни в YouTube In a Heartbeat събра над 10 млн. гледания.

Но няма нужда от повече думи. Просто гледайте.

Повече информация: Facebook, Tumblr, Instagram: Beth David, Esteban Bravo