Всеки човек има различни приоритети, когато избира партньор. Прави му впечатление нещо ярко, привлича го нещо неудържимо, влюбва се във външност, достойнство, честност, духовност. Съществуват обаче така наречените „стоп фрази“, след които е твърде вероятно шансът за по-нататъшни взаимоотношения да е загубен. Днес ще си поговорим за „стоп фразите на жените“, а ето ги и тях:

1. Няма да плащам. Само мъжът трябва да плаща всичко.

По принцип е чудесно да имате до себе си платежоспособен човек, но да смятате, че мъжът е длъжен винаги и по всяко време да плаща сметката, не е особено справедливо. И най-вече – едва ли ще го вдъхнови за следващи срещи и задълбочаване на взаимоотношенията.

2. Колко печелиш? Имаш ли собствена кола и апартамент?

Подобни въпрос разкриват жената като меркантилна златотърсачка, която сякаш не брои към приоритетите си любов. Това означава, че такъв тип човек е неспособен истински да се свърже с другия.

3. Омъжена съм, но това няма значение.

Ако мъжът търси сериозна връзка, със сигурност би трябвало да се сбогува с надеждите си след подобна фраза. Това означава, че жената не само няма никакви скрупули, но също така е неспособна да изгради уважение и привързаност към традиции, ценности, семейство.

4. Вече имам дете.

Невинаги и не непременно детето е пречка в една връзка, но ако жената го заяви на първата среща, няма да е много окуражаващо. Особено ако има предвид, че няма намерение да ражда повече.

5. Никога не се обаждам и не пиша първа.

Тези традиционни възгледи за ролята на жената в една връзка често се възприемат като остарели и несъответстващи на духа на времето, когато и от двамата партньори се очаква да поемат инициативата.

6. Работа на мъжа е да осигурява прехраната за семейството.

Също доста остаряло виждане. Нима не може да съществува хармония в семейства, където жената изкарва повече пари? Ако мъжът е изтъкан от комплекси, може би.

7. Жената трябва да бъде ухажвана и преследвана.

Да, но това не бива да е самоцел. Не може да се насилва да се прави на недостъпна, ако има чувства и ако мъжът срещу нея е сериозен.

8. Обичам да купонясвам.

Да се радва човек на живота, е прекрасно. Но замислете се само – подобна заявка на първа среща би направила да изглежда жената лекомислена, несериозна. В такъв случай не бива да се учудва, че именно лекомислен и несериозен мъж би й обърнал внимание.

9. Секс само след сватбата.

Никой не твърди, че да се намачкват чаршафите след първа среща, е добра идея. Но предложението за сватба може да дойде след месеци, година, две, самата сватба след още толкова. Не е ли по-добре да проверите физическата си съвместимост преди това? Би било доста глупаво в 21-ви век да се пазите за сватбата и 2-3 години да го карате на държане за ръка и романтични погледи.