Изневярата винаги е сериозно изпитание за една връзка и много двойки се разпадат поради загуба на доверие и причинена болка.

Други обаче решават да останат заедно. И в този случай има шанс единият партньор да е станал жертва на умелата манипулация на другия. Ето шест фрази, които измамниците най-често използват, за да задържат партньора си.

Гръцките учени Менелаос Апостолу и Николаус Педиадитакис провеждат серия от изследвания, включващи млади хора на възраст от 20 до 30 години. По време на анкетите идентифицират 6 тактики, използвани от неверните партньори, за да се опитат да накарат половинките си да им простят.

„Всичко е по твоя вина.“

Измамникът оказва натиск върху факта, че му липсва внимание, грижа и любов. По този начин той оказва натиск върху чувството за вина: партньорът започва да чувства, че ако се е държал по различен начин, нищо нямаше да се случи.

„Всеки допуска грешки!“

Обикновено това е последвано от думи, че връзката е важна него и всичко от този род. Но помислете: дали някой, който наистина го е грижа за семейството, би дръзнал да застраши съществуването му?

"Беше просто секс."

Целта на такава фраза е да омаловажи значението на предателството във вашите очи. В същото време предателят очевидно дори не се опитва да разбере вашите чувства и отношението ви към предателството.

„Ами децата?“

Често неверните партньори се опитват да окажат натиск върху необходимостта да спасят семейството на всяка цена. Но в момента на предателството, очевидно не са мислили за семейните ценности, нали?

"Да забравим всичко."

Тези, които искат бързо да затворят темата за предателството и да продължат живота си, молят за втори шанс. Но подобно поведение не може да се изтрие от паметта с едно щракане на пръсти.

"Да започнем отначало."

Тази фраза означава, че вашият партньор не се интересува от вашите чувства и желания. Освен това, къде са гаранциите, че като започнете отначало, няма да стигнете до същия край?

Проучването установява, че тези тактики често наистина карат измамен човек да прости изневярата. 40% от участниците в проучването казали, че биха сметнали поне една от тези манипулации за убедителна.

Друг забележителен факт: тактиката, която измамникът избира за оказване на натиск, често „отразява“ аргументите, които вторият партньор мислено си дава, когато решава дали да прости изневярата си.

Превод: Йосиф Йоргов