Всеки има любими предмети, както и такива, които обикновено свързва с определен висок статус. Сред тях вече е и прочутият таблет iPad, който е считан за един от съвременните белези за добро положение.

Това е един от резултатите от анкета сред 2000 възрастни във Великобритания, които трябвало да посочат кои са вещите, по които съдят за успеха и богатството на човек днес.

Сред обектите на особено високо положение личат неща като iPad, 50-инчов HD телевизор, автомобил кабрио, диаманти и... домашна прислужница.

"До неотдавна хората преценяваха успеха единствено по дома и работата на човек", коментира Анди Олдъм, маркетинт директор в компанията Quidco, която е поръчала проучването. "Изглежда обаче, че днес вече има много модерни неща, които могат да ни впечатлят".

"В последно време технологиите се развиха значително и е показателно, че предмети като 3D телевизори, таблети и смартфони вече са част от разбирането за високо положение".

Най-престижните автомобилни марки, които англичаните считат за признак на обществен статус са Астън Мартин, Порше, Ферари и Мерцедес. Ако пък притежавате къща на Карибите или може да си позволите почивка в луксозен хотел в Индийския океан, това също ви класира високо в очите на английските граждани. Проучването е определило общо 40 предмета или постижения, които трябва да имате, за да се чувствате успял в живота.