Учени от университета на Гьотинген анкетираха дами от близо 180 държави и отговориха на вечния въпрос: „Какво търсят жените у един мъж?“. И по-специално – кои са най-важните физически черти и особености на характера, от които се вълнуват.

Оказва се, че жените по света търсят различни качества у мъжете. Според проучването, озаглавено „Насоки към идеалния партньор“, италианките се интересуват най-много от предишните им сексуални подвизи, американките искат да знаят каква религия изповядват, японките - колко печелят, бразилките - какви са политическите им възгледи.

Финансовата сигурност не е толкова важна за повечето европейки. Най-малък интерес към нея проявяват дамите от Франция. Същевременно европейките не държат и на образованието. То е важно най-много за колумбийките, мексиканките и бразилките.

А коя е чертата, която вълнуват всички жени по света еднакви? Любезността.

Що се отнася до външния вид, това е височината – 90% от анкетираните се интересуват от нея. Следват приятната усмивка и очите. Повечето жени обаче не се вълнуват толкова много от тялото. От размера на пениса се интересуват само тези с по-богат сексуален опит.