Истината е, че голяма част от живота си правим неща, които не харесваме, затова нека бъдем оптимисти и видим колко от времето ни преминава в нещо, което доставя удоволствие - сексът, пише TwentyTwoWords.

Тази стойност зависи от много фактори - продължителност, честота, връзки и др., но ново проучване по поръчка на Reebok все пак се опитва да ни даде средната стойност.

И тя е...

Едва 0.45 процента от целия ни живот. И ако това не ви говори много, нека поставим нещата в перспектива. Тази стойност се равнява на 117 дни от живота ни, прекарани в секс. Средно. Това са доста дни, но дори и да ги удвоите, пак е под един процент. Изследването е проведено сред 9000 души по цял свят, включително от държави като САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Франция и др.

За сравнение, прекарваме средно 6.8 процента от живота си в общуване с приятели, роднини и близки. Затова ако замените 20 процента от времето за социално общуване, ще получите тройно по-дълго време в правене на секс. Но най-вече не позволявайте на цифрите да ви стряскат или ръководят, правете онова, което ви прави щастливи и не мислете за другото.