Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е един от най-богатите хора на планетата. Съдейки по примерите на други богати хора, домът му сигурно изглежда невероятно – но не по начина, по който сме очаквали.

Наскоро Зукърбърг качи видео, в което представя последното си творение – смарт дом, наречен Джарвис. Описвайки как използва изкуствения интелект, Марк ни развежда на разходка из своя дом.

Удивителното е, че в дома на милиардер, няма нищо прекомерно, никакъв излишен лукс. Всяка стая изглежда скромно и изчистено. Като цяло къщата носи минималистично усещане.

Зукърбърг показва както екстериора, така и интериора на дома си в Пало Алто. Камерата се спира на няколко от помещенията, в които Марк живее със семейството си. Те са купили къщата за 7 милиона долара преди няколко години, и сега тя изглежда почти непроменена от момента, в който са се нанесли.

Живеейки доста скромно на фона на притежаваното богатство, Зукърбърг и съпругата му са известни с филантропията си. Вместо да пръскат пари за златни тоалетни принадлежности, те харчат за благотворителност. През 2010 г. Марк дори се записва в организацията The Giving Pledge, основана от Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

Заедно с жена си, Присила Чан, Марк планира да раздаде 99% от акциите си във Facebook – които са на стойност 45 милиарда – за благотворителност. На това се казва щедрост. 

Разходете се из дома на Зукърбърг ТУК.

Искате да четете още подобни материали? Харесайте ни във Facebook!