В края на миналата година в интервю пред The Hollywood Reporter Дженифър Анистън коментира откровено на твърденията, че е пожертвала личния си живот и възможността да има деца, в името на актьорската си кариера. Тя казва, че през годините е приемала "много лично" постоянните слухове за бременност и нападките срещу нея за това, че все още не е станала майка.

Спекулациите започнаха още през 2006 г. след раздялата ѝ с Брад Пит. Тогава 36-годишна Анистън призна, че „винаги е искала да има деца“. 

По това време тя вече е станала достатъчно популярна с ролята си на Рейчал в култовия сериал „Приятели“. Това вероятно е дало право на феновете и критиците ѝ да нищят личния ѝ живот, да ѝ дават съвети и препоръки.

Ето в цитати най-интересното от интервюто ѝ. 

За слуховете за мен

Преди приемах всичко много лично. Когато хората разпространяваха слухове за бременността ми или казваха, че съм избрала кариера пред майчинството, се чувствах наранена. В крайна сметка те нямат представа какво се случва с мен лично, не знаят нищо за мен от медицинска гледна точка. Те изобщо нищо не знаят... и всичко това бе наистина обидно и просто гадно.

Това, което таблоидите и медиите правеха тогава с личния живот на хората, сега правят обикновените хора. Въпреки че не съм виждала таблоиди от доста време.

"Все още ли очаквам близнаци? Ще бъда ли майка чудо на 52?

Те не знаят нищо“, продължи тя и нарече разпространените спекулации „болезнени“ и „просто гадни“.

По повод повторните бракове

Това е двоен стандарт: мъжете могат да се женят произволен брой пъти; те могат да се женят за по-млади жени на възраст между 20 и 30 години. На жените не е позволено да правят това...

Струва ми се, че ако правиш това, което правиш достатъчно добре, трябва да можеш да го правиш. И ако не, вероятно не трябва да опитвате повече.

За провалите

Винаги съм била подкрепяна от позитивни хора. Израснах, гледайки как някой (покойната майка Анистън) се чувства комфортно да бъде жертва и не ми хареса как изглеждаше. Знаех, че този човек ми дава пример, който никога не съм искала да следвам и никога няма да бъда. Мисля, че е токсичен и разрушава вътрешния ти свят и душата ти. Имах избор: или да се откажа и да живея под завивките, или да изляза, да намеря творчески отдушник и да процъфтявам.
И точно това направих.

Източник: Новите родители