Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е правилно и кое не. Много от тях смятаме за верни. Реално погледнато обаче сме доста далече от истината. И именно фактът, че приемаме тези изтъркани лъжи за истина, ни дърпа надолу постоянно.

Ето защо в следващите редове ще ви представим поредната интересна статия на професионалния „лайфхакер“ Марк Черноф, която ще ни помогне да се изправим лице в лице с потенциално опасните лъжи, които не преставаме да си повтаряме.

Лъжа номер 1: Да си сам означава да си самотен

„Сам” не винаги означава самотен. „Връзка” пък не е равнозначна абсолютно винаги на щастие. Да бъдеш сам никога няма да предизвика толкова самота, колкото връзка с неподходящ човек. Ако нещата не се случват правилно, вземете си почивка и прекарайте с най-важния човек – теб. Открийте първо себе си! Оценете собственото си достойнство. И следващият път, когато попаднете в потъваща връзка, ще бъдете подготвени да изплувате безопасно.

Лъжа номер 2.  Щастието идва, когато имате всичко, което искате – за да бъдете щастливи не означава, че не заслужавате повече. Означава, че сте благодарни за това, което имате и сте търпеливи за това, което ви предстои. Понякога сме толкова вглъбени в нещо голямо, че често забравяме малките неща, които дават магията на живота. За това бъдете благодарни за всичко,което имате днес. Това са добрите стари времена, които ще ви липсват през идните години.

Лъжа номер 3. Болката е нещо, което можем да видим – никога не подценявайте болката на човека, защото честно, всеки се бори с нещо. Някои хора просто прикриват по-умело чувствата си от други. Не знаете какво има зад затворената врата. Да осъждате хората е излишно губене на време и енергия. Ако имате време да съдите останалите хора имате прекалено много свободно време. Стъпете здраво на земята и свършете нещо смислено.