Колко труден е вътрешният свят на подрастващите и как родителите могат да се научат да разбират децата си по-добре? Със сигурност всеки прави грешки в стремежа си да помогне и подкрепи на всяка цена малчугана или тийнейджъра. Но има начин да се справим успешно с емоционалните реакции на децата, независимо от възрастта им.

По какъв начин обаче литературата и в частност приказките могат да помогат на детето? И могат ли проблемите да бъдат разрешени по магичен начин чрез средствата на изкуството? И по какъв начин образите от детските приказки могат да създадат връзка между родители и деца?

По всички тези въпроси колегите от „Новите родители“ разговарят с Надежда Милева и д-р Петя Терзииванова, автори на „Българските народни приказки – ключ към емоциите на нашите деца“, издавана от „Ентусиаст“. Авторките използват приказките като метод, който да помогне на майките и бащите да намерят решение на проблемите, свързани с вътрешния свят на децата им. След всяка приказка са включени тематични въпроси и игри. Надежда Милева е детско-юношески психолог и позитивен психотерапевт. А д-р Петя Терзииванова е лекар със специализация и докторантура в областта на психиатрията и психотерапевт.

Приятно слушане!