Йоанна, известна като Drawly, публикува свои картини в сайта и Фейсбук страницата си, но на 2 януари съвсем ненадейно произведението й е публикувано във Фейсбук страница с над половин милион фенове. Следва публикуване и от страница с над 1,1 млн. последователи и още едно от Фейсбук страница с половин милион почитатели. За 24 часа картината й е видяна от милиони потребители по целия свят, „харесана“ от над 35 хиляди и споделена от 20 хиляди.

Коментари, Фейсбук съобщения и имейли пълнят известията на художничката от вчера насам, много от тях с молба за рисуване на картина по поръчка, много от тях – просто с благодарност и възхищение.

Картината „Разкаяние“ заедно с няколко подобни творби Йоанна рисува преди около година, докато се бори с тежък период в живота си. Както винаги дотогава, изкуството й помага да изрази чувствата си и от това й олеква. Момичето обаче не очаква интереса, който тази картина, както и друга от поредицата – „Тревожност“ – ще предизвикат.

"Когато ги публикувах, срещнах неочаквана подкрепа и най-вече благодарност от хиляди хора по света“, казва Йоанна за предишния си голям успех. Миналата година по това време тя оглавява сайта за изображения Imgur и картините й там са видени от половин милион души, а от собствената й Фейсбук страница „Тревожност“ стига до над 1,1 млн. потребители и подобно на днешните резултати има около 20 хиляди споделяния.

Въпреки постиженията си, Йоанна продължава да е изненадана всеки път, когато нейна творба получи огромно внимание и световно признание и се опитва да отговори на възможно най-много хора. Много от тях твърдят, че не са успели да изразят какво чувстват, преди да се натъкнат на нейната картина, а на други е помогнала да се почувстват значително по-добре, когато са видели, че има човек, който ги разбира напълно.

Gallery

Автор: Йоанна Викторова / Drawly

Gallery

В момента 25-годишната художничка, завършила Националната гимназия по Приложни Изкуства „Св. Лука“, работи както на пълен работен ден, така и по допълнителни поръчки от клиенти. Но винаги се стреми да намира време и за така обичаните картини, в които изразява собствените си емоции, вярвания и вътрешни борби.