Светът на слабостите е страшен! Човек дава всичко за слабостите си, включително живота на скъпи нему хора. И от това ужасно страда, но не разбира причината за страданията си. Защото външно всичко е наред! Всички така живеят! Малцина осъзнават тези проблеми. Още по-малко са тези, които се справят с тях.

Готови ли сте да поработите над себе си?

Ако да, не отлагайте, да започнем да изпълняваме:..

1. Ден на мълчанието

Задачата ви е през целия ден да не промълвите нито дума. Защо? Ще откриете известна зависимост от човешката реч. Постепенно ще свикнете. Ще откриете, че за да се разбирате с хора, не са ви необходими думи. Ще установите, че чувствителността ви нараства. И ще опознаете по-отблизо себе си.

2. Ден на думата „не”

Цял ден на всички да казвате „не”. Без обяснения – първи вариант. С обяснения – втори вариант. Например, някой е свикнал, че винаги сте готов всичко да направите за него, да изпълните всяка негова молба. Вие просто казвате „не”. Във вид на обяснение, ако е необходимо, просто и ясно казвате „Не искам”. Ако за околните това не е обичайно, те в този момент стават истински. Проявяват се слабостите им и истинското им отношение към вас.

3. Ден на обезличаване

През този ден ще ви се наложи да не произнасяте думата „аз”. Да се научите да минавате без нея. Предстоят ви неудобства, но неудобствата са стимул за развитие. В този ден мозъкът ви ще е напрегнат до краен предел. Това е тренировка на осъзнаването в момент на разговор.

4. Ден на фантазиите

През този ден трябва поне веднъж да направите това упражнение. Разказвате на някого приятна фантазия, небивалица. Първият етап е слушателят да ви повярва, а вторият – постепенно да започнете да добавяте абсурд в разказа си. Последният етап е да направите така, че човекът, който ви слуша, да ви каже, че това е невъзможно! Без последния етап упражнението се смята за неизпълнено.

5. Ден на шеги

Това е особен ден! За него трябва подготовка. Планирайте шегите така, че да е весело и приятно. Тук също ще ви трябва фантазия. Но можете да използвате и чужди шеги, видени или чути някъде. Внесете хумор в живота си.

6. Ден на комплиментите

Това е специална задача. Особено голям комплимент е усмивката ви, в случай че не сте се усмихвали от времената на библейския потоп. Усмивката на жена към мъж подсъзнателно се приема от мъжа като знак, че тя го харесва. А външността ви, скъпи жени, е безумен комплимент за всички мъже – ако една жена се грижи за външния си вид, това е комплимент за нейния мъж.