Най-лошите лъжи са тези, които повтаряме пред себе си. Тези, с които живеем.

Следващия път, когато решите да се научите на нещо ново, за да се самоусъвършенствате, започнете с отучването им, съветва блогърът Марк. Той изброява следните 9 от тях, от които твърди, че се е отказал:

1. "Щастието е да получаваш това, което искаш". Има два начина, по които хората опитват да открият щастието. Първият е като се сдобиват с още и още от това, което мислят, че искат да имат. Вторият, като оценяват това, с което разполагат. Вторият път е правилният.

2. "Успехът изглежда по определен начин". Не сме на този свят, за да живеем според очакванията на всички. Не бива да чувстваме, че другите са наоколо, за да отговарят на нашите. Всеки трябва да си проправи собствен уникален маршрут, свързан с това да прекарваме живота си щастливо по свой собствен начин.

3. "Натовареният ден е продуктивен ден". "Работи по-умно, не по-здраво" е едно от най-честите клишета по отношение на личностното развитие. То е неоспоримо вярно. Заетите хора днес са много повече от истински продуктивните. Не бъдете от заетите. Чувството за ангажираност изглежда впечатляващо, поставя ни във вихъра на действието, но винаги ни внушава измамна ефективност.