Има лицемерни и прикрити хора. Има и наивни и доверчиви, които лесно могат да бъдат заблудени.

Ето кои са признаците, че мъжът само се преструва на мил:

1. Прави прекалено много комплименти

Някой човек, който постоянно прави комплименти на другите, едва ли е особено искрен. Няма как постоянно всичко да му харесва. Ще кажете, че е важно да се виждат положителните страни на живота, и ще сте прави, но когато е прекалено, има нещо фалшиво в подобно отношение.

2. Манипулира разговорите

Мъжът се старае да поддържа теми, които са му интересни. В момента, в който темата се отклони, той деликатно я връща там, където е в негов интерес, или пък подхваща нова. Така създава усещането за мил човек, на същевременно държи нещата под контрол.

3. Не проявява емпатия

Мъжете, които демонстрират прекалена любезност, най-често са лицемери. Всъщност не са способни на емпатия, само имитират съчувствие, без да го изпитват в действителност.

4. Не умее да зачита личното ви пространство

Фалшивите мъже може да ви накарат да се чувствате неудобно с коментарите си или с прекалено фриволното поведение, демонстрирайки близост с вас. Подобно поведение говори за незачитане на границите и личното пространство.

5. Не е до вас в трудните моменти

Искреният и обичащ мъж ще бъде до вас и в добро, и зло. Няма да изчезне при първата трудност или по мистериозен начин да се окаже особено зает. Лицемерният мъж ще бъде мил с вас, когато му е приятно, но когато имате нужда от подкрепа, ще ви изостави.

6. Постоянно обръща внимание на себе си

Може да се прави на грижовен и мил, но всъщност целта е да привлече вниманието към себе си. Често се превръща в център на вниманието във всяка ситуация.

7. Пренебрегва успехите ви

Ако си личи, че партньорът ви по-скоро завижда на успехите ви или се потиска от тях, то значи е фалшиво мил. Омаловажаването на нечии победи е много явен признак за лицемерие и нечистоплътна душевност. Такъв тип човек не е способен искрено да се радва за другите, а е по-скоро егоист, а любезността му е само параван.

8. Избягва да поеме отговорност

Фалшивите мъже обикновено избягват да поемат отговорност. Тихомълком прехвърлят отговорностите върху жената. Не признават грешките си и не умеят да се извиняват.