Започнете ли веднъж да вярвате в себе си, положителните резултати не закъсняват. Задейства се ефектът на доминото. Това се случва независимо дали се опитвате да отслабнете, да започнете бизнес или просто да сте по-щастливи в живота.

Ето осем неща, които се случват, когато започнете да вярвате в себе си:

1. По-малко съдите другите

Присъдите и негативната енергия отразяват човека, който ги дава, а не този, който ги получава. Хората, които прекарват много време в съдене на другите, обикновено работят твърде малко върху себе си. Когато вложите енергията си в своя собствен живот и избори, спирате да се фокусирате върху всички останали. Пътят към истинската вяра в себе си е постлан с познание и приемане на себе си (заедно с недостатъците). Това пътешествие ви прави по-състрадателни и по-наясно с факта, че другите също може да изминават път, който не виждате.

2. Можете да правите повече неща

Най-голямото извинение на хората за това, че не правят нещата, които искат (или от които имат нужда), е „нямам достатъчно време“.

И въпреки това всяко човешко същество на планетата има едно и също количество часове в рамките на деня. Времето е константа, а не променлива. За щастие, макар и времето да не може да се промени, вие можете. Липсата на самоувереност се проявява като страх и перфекционизъм. Въпреки това можете да започнете да изграждате самоувереността си във всеки един момент. Вярата в себе си не изисква големи инвестиции и е много освобождаваща - както умствено, така и физически. Както казваше Хенри Форд, „Дали си мислиш, че можеш, или си мислиш, че не можеш... и в двата случая си прав.“

3. Вдъхновявате другите да вярват във вас

Истински уверените хора са вдъхновяващи. Когато наистина вярваш в себе си, силата да влияеш е в твои ръце. Другите ще искат да те подпомогнат в усилията ти. Това е особено важно, ако сте решили да започнете бизнес, или започвате каквото и да било начинание, което изисква подкрепа.