Ако сте саркастичен и пренебрегвате крайните срокове, е много вероятно да сте високо креативен, сочи ново изследване. 

Според него сарказмът всъщност провокира креативността. Той не е просто неин страничен продукт. Въпреки че се смята за една от по-низшите форми на хумор, сарказмът реално изисква значителни умствени усилия. 

Ето 7 странни признака, които подсказват, че сте креативен човек.

- Умът ви се рее – тази активност съвсем не е загуба на време, а е ключова за успеха и високата креативност. 

Говорите с хора, с които не сте съгласни  - новите хрумки и пробивите в различните области на живота идва от смесването на идеи от различни хора (и много по-рядко от такива на индивидуални гении). 

- Пренебрегвате крайните срокове – това, както и онези моменти на “Ахаа!”, се оказват свързани с успеха повече, отколкото чистото хирургично аналитично мислене.

- Невротични сте – главната причина за това е, че областта в мозъка, която е отговорна за креативността, също така има тенденцията да мисли твърде много за нещата и да се притеснява.-

-  Оставяте подсъзнанието да свърши работата по мисленето. Резултатите са показали, че колкото повече мислите съзнателно, толкова по-малко креативни сте.

- Разсейвате се лесно – за креативните хора е много трудно да се абстрахират от шумове от типа на клаксони на коли, капещи кранове или шум от разговори навън. 

Източник: Psy Blog