Да се избере име на детето винаги е много сложно и вълнуващо – все пак то ще е с него до края на дните му. Ето няколко много популярни, но не толкова умни начина да изберете име на малкото.

1. На светци

В никакъв случай не искаме да оскърбим чувствата на вярващите или на когото и да било другиго. Но ако детето се роди в ден, в който се чества светец, а вие сте твърдо убедени, че той ще го закриля, е твърде възможно да попаднете на име като Гавриил, Дамаскин, Малахия, Исидор, Власий, Антипа.

От безизходица в подобни случаи от цялото това великолепие се избират имена като Георги и Никола, които всъщност не са желани искрено от нито един от родителите.

2. На роднини

Баба Галя и внучка Галя – какво по-хубаво? Сантиментално, романтично. Всичко щеше да бъде хубаво, ако тази традици често става причина за семейни, че и кланови раздори: „На майка ти на името? А защо не на моята майка?“ „На името на свекървата ли каза?“ „Да, дъще, очевидно е кой командва у вас.

3. На любим герой

От книга или филм – няма значение. И в двата случаи има примери като Емил („Емил от Льонеберя“) и Ана („Ана Каренина“), които нямаме предвид в момента.

Но ако говорим за Аладин, Денерис, Декстър и т.н. положението хич не е розово. Опитайте се да предадете на детето любовта си към киното и книгите по друг начин.

4. „Супер оригинално“

Ех, какъв полет на фантазията се осъществява тук. Действително има деца, кръстени като Заря, Аметист, Дъга, Делфин, Наслада… Да, подобно дете действително ще бъде запомнено на детската площадка, в градината и в училище.

И на всяка цена ще ви задават хиляди въпроси. За подигравките да не говорим. И тъй като последните ги отнася детето, преди да му дадете име, помислете и за това.

5. Модерно

Знаете за какво говорим – в един момент всички момиченца около вас започват да се казват Николета или София, а момченцата – Виктор или Мартин. Никой не е застрахован от това в класа му да има от двама-трима с неговото име.

Опитайте се да избягате от модата на деня и да дадете на детето ви име, което действително е в сърцето ви.

6. Дълго, сложно, старинно

Светлозар, Климентий, Евстатий… Пригответе се, че всеки втори ще пише подобно име грешно, а на останалите ще трябва да диктувате по букви и на висок глас.

7. Красиво западно име

Мишел и Жизел са страхотни имена. Но в съчетание с Попова и Иванова голяма част от блясъка им угасва.

И ако това някой ден би могло да се поправи, в случай, че фамилията на мъжа също е западна, то момчетата Едуард и Джорджо ще си останат Попов и Иванов цял живот.

Новите родители