През 50-те и 60-те години Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън станали прочути със своите изследвания в областта на секса, които извършвали в Университета на Сейнт Луис, пише Time.

Всъщност. популярността им била толкова голяма, че ТВ каналът Showtime реши да екранизира тяхната история под формата на сериала Masters of Sex. Изследванията на Мастърс и Джонсън променят представите ни за секса и най-вече ца женската сексуалност и показват, че жените могат да изпитват по повече от един оргазъм. По онова време тези проучвания са наистина революционни, но дори и днес крият някои малко известни факти, които могат да ви изненадат и дори шокират.

1. Светлината влияе на плодовитостта

Някога жените имали менструация по време на новолунието (когато през нощта е най-тъмно)и овулирали при пълнолуние (когато е най-светло). Сега в пълния с изкуствени източници на светлина модерен свят връзката между женската биология и природата не е толкова ясна. Някои жени дори опитват т.нар. "лунно зачатие" като моделират светлините в спалнята си на базата на лунната светлина, за да променят своята овулация.

2. Жената може да забременее между 5 и 8 дни след секс

Изследванията показват, че някои сперматозоиди могат да живеят в слузта на шийката на матката преди яйцето изобщо да се оплоди и да прекарат там повече от седмица.

3. Високите токчета могат да повлияят на женския оргазъм

Носенето на обувки с висок ток може да е секси, но в същото време има негативен ефект върху женския оргазъм. Някои производители на обувки с ток ги правят такива, че да наподобяват извивката в женския таз, която се получава при жената, когато получи оргазъм. Токчетата създават контракции в основата на таза, което е проблем, защото тя не може да се свие допълнително при истински оргазъм. "Оргазъмът е все едно да ускорите от 0 до 100 км/ч.", обясняват учените. "Ако вече сте на 80 км/ч просто няма да получите пълното изживяване".