В забързания свят, в който днес живеем, е все по-трудно да отделяме време за научаване на нещо ново. Може би има много теми, които са ви любопитни, но работния график и останалите задължения не ви позволяват да им се посветите.

Неслучайно обаче подкастите са формат, който става все по-популярен. С тях можете да учите нови неща по всяко време и навсякъде. Те са удобни, безплатни, развиват въображението и ви правят по-добри слушатели.

Ето кои са шестте ползи от слушането на подкасти.

1. Може да мултитасквате, докато ги слушате

Едно от предимствата на подкастите (за разлика от гледането на телевизия) е, че може да ги слушате в движение. Във време, в което постоянно сме заети, опитвайки се да балансираме между различни ангажименти, подкастите могат да направят вършенето на някои задачи много по-приятно.

Например майката може да ги слуша, докато бебето спи, или докато чисти, готви или подрежда у дома.

2. Научавате нови неща

И то напълно безплатно! Подкастите са формат, който ви дава полезна информация по всякакви теми. Не е необходимо да четете объркващи ръководства и да търсите информация в интернет, можете просто да си пуснете подкаст по темата, която ви вълнува. Така на разбираем език и директно от експерти в областта може да разберете повече.

Майката например може да слуша подкасти, свързани с детето и неусетно да научава полезни неща за неговото развитие.

3. Намалявате времето прекарано пред екрана

Повечето от нас всекидневно стоят часове наред пред екрана. Независимо дали работите на компютър или гледате нещо на телевизора, за да разпуснете, времето прекарано пред екрана, оказва негативно влияние върху вашите очи.

В това отношение подкастите са много полезни. Тъй като не изискват четене, те позволяват на очите ви да си починат. Това е още една причина да дадете шанс на този формат и да си изтеглите подкаст, който да изслушате.

4. Може да ги слушате навсякъде

Докато пътувате с градския траспорт, метрото или колата, докато чистите, готвите или подреждате у дома - може да слушате любимите си подкасти навсякъде.

Например бъдещите майки могат да ги слушат, докато се разхождат в парка и така освен да се раздвижат, да научат нови неща, свързани с бремеността си.

Продължава на страницата на Новите родители