Успешните хора прекарват време с други успели хора. Причината по-скоро е в общите интереси, не в нежелание да общуват с другите, предава Мениджър Нюз.

Ако обичате спорта, ще ви хареса да се събирате с тези, които харесват любимите ви отбори. Същото важи и за успеха. Ако притежавате качествата, нужни за постигане на успех, вероятно ще искате да се обградите с хора, които споделят вашите ценности.

И така, какво да направите, ако тепърва се развивате в живота, а искате да се свържете с влиятелни личности, които са извън обкръжението ви? Може да се сближите с тях чрез следните 6 хитри техники.

Намерете посредници. 

В днешно време не сме обременени от географските разстояния. Ако има някоя влиятелна личност, с която копнеете да се запознаете, вероятно познавате някой, който познава друг, който би могъл да ви представи на съответния човек.

Личното представяне е много по-ценно от студените молби, така че помислете добре кой би могъл да ви свърже с човека, когото търсите.

Например, преди много години наех умна млада жена за една маркетинг задача. Тя свърши отлична работа. Поддържахме връзка през годините след края на проекта. Наскоро се оказа, че имам нужда от контакти в местна общинска група по икономическо развитие, но не познавах никой там. Изведнъж си спомних, че бившата ми служителка имаше фамилно име като това на президента на групата! Попитах я дали го познава и се оказа, че той е баща й. Светът е малък! Нямах идея кой е баща й, когато я наех, или че някога ще трябва някой да ме представи на него. Разбира се, щом тя му обясни кой съм аз, той помогна и се радваше да се запознаем.

Дръжте се добре с всички и когато имате нужда от връзка с някой може да се изненадате кой ще ви се притече на помощ.

Помолете за интервю. 

Друга чудесна възможност да се запознаете с влиятелни хора е да ги помолите за интервю, ако пишете статия, книга или имате блог. Молбата ви трябва да е искрена, затова, ако не сте чак толкова заинтересовани от тях, по-добре не ги питайте. Най-бързият начин да се провалят едни отношения е като се започне с неразбирателство. 

Чрез тази техника ще предложите на влиятелния човек нещо ценно в замяна на времето му.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.