Когато си в училище, в което майка ти е учителка, животът понякога може да е труден, тъй като другите често те сравняват с нея и си мислят, че си привилегирован, пише A Plus.

Истината обаче е, че комбинацията от майка и учител може да бъде изключително важна за подрастващите, тъй като е способна да им даде уроци за очакващото ги в живота, които не могат да чуят никъде другаде.

1. Не си единственото ѝ "дете"

Ако растеш сам в семейство, понякога може да станеш прекалено разглезен или да свикнеш на твърде много "задължително" внимание. Когато майка ти е учител, това просто няма как да стане, защото тя винаги говори за своите ученици, за техните успехи и провали, сякаш са нейни собствени. В известен смисъл, това наистина е така, а ти се учиш да бъдеш част от групата.

2. Никога не съди за човека или книгата по външния им вид

Когато си учител, за съжаление нерядко се сблъскваш с проблемите, които съпътстват децата - пристрастени към наркотиците родители, бащи, които обичат да внасят дисциплина с бой, нежелана бременност, изнасилване и др. Всички те са реални, но един добър учител никога не съди и не порицава. Той просто изслушва и прави всичко, което е по силите му, за да облекчи положението на тези хора.

3. Парите не са всичко

Дори няма да коментираме средната годишна учителска заплата. Имайки предвид всички усилия, които те полагат, това, което получават, просто не е достатъчно, но пък показва, че много учители изобщо не са се захванали с тази професия заради парите. Вместо това те намират възвращаемост в работата с децата, с колегите и в самото училище. Парите са необходими, за да оцелее човек, но човек може да постигне и удовлетворение, което те никога няма да му дадат.