Срещаме някого и от пръв поглед усещаме, че е сродна душа, половинката, която прави сърцето ни пълно. Може да е любов, а може и да е голямо приятелство - това е човекът, с когото се разбираме от половин дума, предава Мениджър Нюз. Оказва се, че тя, нашата сродна душа, може също така да е повече от една.

В някакъв момент, животът ни среща с тези пет типа сродни души.

1. Случайният непознат

Това е човек, когото срещаме напълно случайно. Може да се озовете един до друг в автобус, в самолет или просто да се сблъскате на улицата. Моментът на срещата е поразителен, сякаш ви пронизва светкавица, че вече сте били заедно, но не помните кога и къде (дали пък не е било в някой минал живот?). Връзката ви може да бъде много кратка, но да ви дари с мъдрост, която е липсвала като компас в живота ви до този момент - думи на признание, тласък в нужната посока или пък усещане за комфорт.

2. Изцеляващата сила

Това най-често е приятел, който се появява с определена цел. Идва в живота ви, когато най-много се нуждаете от него и ви преподава ценен жизнен урок.

Вашата изцеляваща сродна душа чувства болката, която изпитвате и остава до вас, докато ви помогне да излекувате душевните си рани.

Такъв тип отношения се развиват много бързо. И дори да не просъществуват дълго, те са завинаги, защото са с човек, който се е притекъл на помощ, в момент, когато отчаяно сте имали нужда от него. И вие винаги ще помните това с благодарност.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.