Всички  искаме възможно най-добър живот за нашите деца. Искаме да им осигурим такива условия, че да се чувстват сигурни и спокойни.
Въпреки това, понякога пренебрегваме един от ключовите елементи - връзката с партньора.
Погледнете и преоценете отношенията си със съпруга или партньора си, за да сте сигурни, че ще моделирате възможно най-доброто поведение у децата. Защото, бе за да си давате реална сметка за начина, по който взаимодействатe помежду си в присъствието на децата си, вие оказвате огромно влияние върху това как те гледат на света, как гледат на себе си и как ще вървят по пътя напред ...
Ето някои неща, които двойките правят, а те всъщност вредят на децата.
Анализират ги специалисти пред The Huffington Post.

5. Карат се пред децата

Споровете и караниците са нормална част от всяка връзка. Обаче има време и място за това.
Експерти припомнят, че разпалените спорове пред децата ги карат да се чувстват много неудобно и несигурни.
Хлапетата имат различна гледна точка за това какво се казва по време на спор и са много чувствителни към силните интонации и думите, които се разменят. Те често смятат, че битките между мама и татко са „по тяхна вина“ и това ги разстройва и ги кара да се самообвиняват за случващото се.

4. Разговори за проблеми на растежа

За родителите е трудно да намерят „тайно“ място, когато имат да обсъждат важни теми. Разбира се, много неща се обсъждат пред децата.Има обаче теми, за които дискретността е много важна.
Не е нужно например децата да чуват за брачните ви проблеми, за напрежението в офиса, за катастрофи в света, който не е особено сигурно място.
Хлапетата трябва да имат шанс да видят живота през щастлив обектив, без спорове за финанси и без да се товарят с грижите на възрастните.

3. Спорове да родителските задължения

Не винаги има баланс между отговорностите на мама и татко у дома. Всеки има различни задължения, а изясняването кой има по-голям принос, не бива става да е пред децата. Защото те решават, че са в тежест и са източник на допълнителни проблеми.
Нали не бихме искали да ги товарим с подобна вина?

2. Да крепите неуспешен брак, да говорите лоши неща за партньора си

Връзките са трудни и трудни. Има неуспешни бракове,  а с течение на времето някои връзки стават токсични. Важно е да знаете кога да дръпнете щепсела в такава връзка, която не е здравословна за децата.
Напускането на партньора е далеч по-лесно и по-добро за децата, отколкото постоянният им тормоз в подобна среда.

1. Да подценявате и да не приемате възпитателния подход на другия

Не винаги сме съгласни с начина, по който нашият партньор подхожда към родителството.
Въпреки че може да сте категорично несъгласни, не го правете достояние на детето. Нека тези спорове и уточнения не се водят пред хлапетата. Ако вие подронвате авторитета на таткото /майката, това ги поставя  в позиция до избира – кой от двамата е прав. А това е несправедливо и особено нездравословно.

Новите родителиhttps://www.noviteroditeli.bg/da-pogovorim/vsichki-vzrasti/5-razgovora-na-roditelite-koito-ne-sa-za-ushite-na-deteto