Пролетта е сезонът за градински, прогимназиални и гимназиални партита.

Родителските чатове кипят, дори димят и пушат от емоции.

Емотиконите и сърчицата се редуват с гневни въпроси, нападки и обвинения.

Кои фрази най-често разпалват страсти и спорове и разделят родителите на два лагера (или дори повече)?

1. Да съберем по още 20, 50 ...100 лева

Флористи, аниматори, фотографи ... останаха без работа през последната година поради пандемията. Предстоящите празници – завършване на учебна година, балове, абитуриентски партита са възможност да се докажат.

На всеки етап от организацията ще се появи майка от родителския комитет, която ще предложи да се съберат по още 20 лева (50, 100 лева) за ди джей, балони, букети, фойерверки ...

В този момент вратите на ада се отварят: половината от родителите я подкрепят, но със свои идеи и детайли, останалите заплашват, че ще се оплачат от изнудването пред Министерството на образованието.

2. Какво ще подарим на децата?

Тук въпросът обикновено не е за парите, а за необходимостта или за практичността на подаръка. Всяко предложение може да стане обект на критика.

Енциклопедия? Ха-ха - всички имат достатъчно книги вкъщи, а някои библиотеки имат 4 крила, които правят конкуренция на кварталната.

Комплект писалки? Кой пише вече на ръка!

В резултат на това някои от родителите излизат от чата, други без да съгласуват мнението с останалите, тихо купуват 30 еднакви дневника.

3. Да празнуваме в ресторант!

Къде точно трябва да е тържеството, с което децата да се сбогуват с детската градина, началното училище или гимназията, също се решава дълго и мъчително. В допълнение към ресторанта („не превръщайте дипломирането в съветска сватба“) се предлага пикник сред природата („те са луди, децата ще замръзнат, ще се намокрят и ще се изгубят") или анимация („това празник ли е?! ").

Ако в класа има майка, която работи в туристическа агенция, тогава в списъка с предложения се появява екзотична дестинация за екскурзия („да, да тръгваме, всички ще харчат пари, а вие ще печелите!“)