Тази сутрин видях една жена, която злобно тръшна вратата на колата си направо в лицето на мъжа си и влезе с гръм и трясък в магазина. После час по-късно в заведението до мен стояха двама приятели – не съм ги зяпал умишлено, но нямаше как да не ги забележа. Единият през цялото време си зяпаше телефона, докато приятелят му споделяше притесненията си, които имаше за сина си. И току що се натъкнах във Facebook на гневен коментар, в който една жена злослови срещу приятеля си, завършвайки с репликата: "Всички МЪЖЕ са еднакви!"

 

Връзките не са лесно нещо. Вероятно всеки човек е правил нещо подобно във връзката си в даден момент. Но това не е извинение за ненужните номерца и игрички, които си въртим едни на други. Всички близки връзки трябва да са начин да изразим истинска любов и съпричастност. Твърде често приемаме връзките си за даденост и забравяме, че те няма да се случват от самосебе си. Нужно е човек да полага усилия.

Сега искам да ви обърна внимание на 5-те неща, които хората със здравословни връзки НИКОГА  не си причиняват един на друг. Защо? Защото понякога е по-трудно да видиш ясно какво точно се случва в една добра връзка, защото хората, които имат такава връзка не са шумни, те не си тръшкат врати, не крещят и не злословят на стената си във Facebook срещу половинката си.

Ето ги 5-те неща, които истинските приятели и хората със здравословни връзки не си причиняват един на друг:

1. Никога не биха написали нещо негативно за другия в социалните мрежи – 14-годишните може и да напишат някой негативен коментар за гаджето и приятелите си. Това е злобен начин да привлечеш внимание върху себе си и да се освободиш от напрежението. Емоционално здравословната реакция е да отидеш и да поговориш с човека до себе си, когато моментът е най-подходящ. Не се подхлъзвайте на уловката да привличате другите на своя страна, защото здравословните връзки имат само една страна.

2. Те не поставят кариерата си преди връзките си с любими хора – Да, кариерата е важно нещо. Но тъй като кариерата ви може да потръгне в най-разнообразни посоки за други неща ще ви остава все по-малко време и възможност да обърнете внимание. Трябва да жертвата нещо в живота си. Вашата цел трябва да е това „нещо” да не се окаже връзката с човек, когото обичате. Винаги можете да си намерите друга работа. Но със специалните хора в живота си имате само един шанс.

3. Те не прекарват всичкото си „време заедно” в компанията на технологични прекъсвания – разбира се много често ще се случва заедно да използвате технологиите, но добрите приятели знаят кога да оставят телефона си настрана и да не го поглеждат, да изключат компютри и телевизори и просто да се насладят на времето си заедно. Не влизат през 5 минути във Facebook. Добре е по време на вечеря да слагате настрана телефоните си и просто да бъдете заедно.

4. Те не избягват тежките разговори – Връзките се крепят на това да разбираме другия. Ако не можете да говорите по тема, която е тежка и болезнена, то тогава между вас няма никакво разбирателство. Във всяка връзка има периоди, които са много лесни, но има и такива, през които се преминава трудно и трябва да се вземат трудни решения. Между вас не трябва да има теми табу. Трябва да можете да проведете всеки разговор с обич и уважение към отсрещната страна.

5. Те не се наказват и умишлено да не си прощават – ако започнете да се наказвате едни други, с това няма да постигнете нищо, само ще задържите болката за по-дълго в себе си. Истинските приятели и здравословните двойки знаят кога да прекъснат един спор, който вече е станал безсмислен, но също така знаят и кога да се върнат отново към него и да намерят разумно решение. Връзките се основават на възможността да си прощаваме. Не може да имате хубава връзка без да можете да си простите истински и от сърце. Най-добрата връзка прощава бързо и често. Ако прекарвате много време заедно това неизбежно ще води ди разни конфликти и неразбирателства, а също и наранени чувства – изкуството е в това да знаете как да се справите с тези неща. Прощавайте и винаги искайте прошка!

Марк Черноф, за marcandangel.com

От Мениджър NEWS