Във време, когато се налага да прекарваме повече време у дома, едни от най-потърпевшите са децата. Възможно е да станат по-раздразнителни, по-унили защото е нарушен естественият ритъм на живота, а за тях е трудно да го разберат и приемат. Скуката също си казва думата и нищо чудно в един момент да видите едно дребно хлапе, което се шляе из къщата с блуждаещ поглед и в чудене какво да прави. Въпреки многобройните си играчки.

Затова е добре да се притечете на помощ и да развиете въображението си с някои игри, които да привлекат вниманието на детето и да внесат някакво разнообразие в ежедневието.

1. Игра на дама у дома

Ако имате подходяща подова настилка, можете да залепите цветно или бяло тиксо на пода, обособявайки познатите квадрати, и по този начин да дадете възможност на детето си да пренесе една любима игра от улицата вкъщи. Защо не се включите и вие?

Ако имате сприхави съседи, добре е да скачате по чорапи.

2. Бесеница

Кой не е играл на бесеница? Със сигурност ще приковете вниманието на детето за поне един час. В зависимост от възрастта може да му дадете възможност и то да измисля думички. И, разбира се, не забравяйте да се оставите да „паднете“ поне веднъж.

3. Камък-ножица-хартия

Една вечна и неостаряваща игра. За да удължите времето на игра, можете да си направите рундове с точки и символична награда изненада за крайния победител.