Различни фактори водят до нежеланието за секс. Пониженото либидо е голямо бреме за засегнатите и особено за партньорските отношения. За щастие е възможно да разпалите сексуалното си желание и по естествен път. По принцип най-важно е да водите здравословен начин на живот, като се наспивате, спортувате и храните умерено. В менюто ви трябва да присъстват храни, богати на омега-3-мастни киселини и витамин В. За повишаване на либидото стимулиращо действие имат най-вече следните 5 продукта: 

    Люти чушки

    Лютите чушлета имат отличен ефект при проблеми с либидото. След консумацията им тялото отделя ендорфини, които действат както болкоуспокояващо, така и като афродизиак.  Освен това лютите чушки подобряват оросяването.

    Джинджифил

   Джинджифилът е всеизвестен с полезните си за здравето качества. Този корен се отразява благоприятно и на сексуалното влечение, понеже съдържащите се в него гингероли подобряват оросяването и действат възбуждащо.      

   Мака

  Мака коренът, чиято родина е Южна Америка, също въздейства като афродизиак. В природната медицина мака се използва за лечение на понижено либидо и проблеми с потентността.      

    Витекс

    Витексът е популярно средство за облекчаване на различни оплаквания - като например горещи вълни по време на менопаузата. Подходящ е и за естествено повишаване на либидото, понеже потиска пролактина. Излишъкът на този хормон може да понижи либидото и да доведе до нежелание за секс.    

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е класика сред продуктите, действащи като афродизиак. Различни изследвания са доказали възбуждащия му ефект.